Wat is een solar return?


Veel mensen denken dat een astrologisch consult hetzelfde is als waarzeggerij en kaarten leggen. Maar astrologie draait niet echt om de toekomst voorspellen. Het is een mooie tool om de potentie ergens van te begrijpen. Of het nu van een persoon is, een event in je leven of de kracht en kansen voor het aankomende jaar. Met astrologie kunnen astrologen zien met welke energie van de planeten ‘gewerkt’ kan worden. Dus als je benieuwd bent hoe je het meeste uit jezelf en uit je leven kan halen, dan kan astrologie daar zeker bij helpen.

Oké, de geboortehoroscoop kan je dus niet vertellen wanneer je verliefd zal worden. Of wanneer je een nieuwe baan aangeboden krijgt. MAAR met bijvoorbeeld een Solar Return chart is er wel te achterhalen wanneer dit soort gebeurtenissen hoogstwaarschijnlijk zullen voorkomen. Je kunt door middel van je geboortegegevens een Solar Return chart creëren. Dit kun je gemakkelijk online doen, via deze link bijvoorbeeld. Aan de hand van deze chart kunnen professionele astrologen die deze techniek gebruiken zien waar je focus en potentie ligt voor het komende jaar vanaf je verjaardag.

Wat is een Solar Return? De Solar Return, wat dus letterlijk vertaald naar ‘zonne-retour’ is een techniek waarbij gekeken wordt naar de exacte terugkeer van de zon. Misschien volg je astrologen op Instagram en heb je deze weleens “happy solar return” horen zeggen, happy birthday dus. Ieder jaar op het exacte tijdstip van je geboorte, keert de zon terug naar de positie waar hij stond toen je werd geboren en die positie van de zon en de andere planeten creëren dus een Solar Return chart. So exciting!


Wat kun je met een Solar Return chart? Er is vrij veel informatie uit de Solar Return chart te halen. De belangrijkste planeet in deze chart is, don’t be surprised, de zon. De zon in de Solar Return chart onthult waar je je dat jaar op kunt/zult focussen. Zo zul je merken dat met een zon in het tiende huis de focus meer zal liggen op carrière en reputatie. Met de zon in het vierde huis zal de focus meer liggen op familie, je emoties en het vinden of fijner maken van een ‘thuis’. Daarnaast zijn de huisplaatsingen en aspecten die planeten met elkaar maken erg belangrijk in de Solar Return chart. Er wordt minder of helemaal niet gekeken naar de tekens.


Wanneer kun je een Solar Return reading boeken? Eigenlijk altijd. Uit eigen ervaring weet ik dat als je bewust leeft je de veranderingen van de nieuwe Solar Return al ongeveer 3 maanden voor je verjaardag kunt opmerken. Je kunt de Solar Return reading dus het beste 2/3 maanden voor je verjaardag boeken maar ook maanden na je verjaardag is het nog interessant. Op die manier kun je goed reflecteren en alsnog de energie van je chart meer omarmen en toepassen. Het is fijn om te weten wat je kunt verwachten van de aankomende 12 maanden, zodat je écht alles uit het jaar kan halen en kan inspelen. Soms betekent dit dat je erg veel met je intuïtie en gevoel gaat doen. Soms betekent het dat je erg actief zult zijn en achter je dromen aan mag gaan en soms betekent het juist dat je wat meer rust mag nemen en achter de schermen zult werken.Ben je benieuwd naar jouw 12 maanden? Boek dan een Solar Return reading hier.