Spirituele ontwaking? Zo herken je het.

Ieder mens die in zijn of haar leven spiritueel ontwaakt, ervaart dat op een andere manier. Het lijkt erop dat een groot deel van de wereldbevolking steeds ‘wakkerder’ wordt. Zo streven er steeds meer mensen naar een plantaardig dieet en zetten ook veel mensen zich in voor klimaatverandering. De wereld wordt steeds bewuster, en dat is is niet alleen mooi, maar ook super belangrijk. 

Steeds meer mensen om mij heen proberen de wereld een stukje beter te maken. Een vriendin van mij probeert namelijk vaker vegan te koken, en de ander is gestopt met het kopen van plastic producten. Weer een andere vriendin van mij maakt zich sterk voor fair-fashion, en probeert dit zoveel mogelijk te promoten. Hoe tof? 

Ik denk eerlijk gezegd dat we als persoon nooit zullen stoppen met groeien, het uitvinden van nieuwe (betere) dingen, en natuurlijk het verbeteren van onszelf en de wereld. Vaak begint zo’n spirituele ontwaking met het bewust worden van wat er eigenlijk in de wereld gebeurd en het willen verbeteren hiervan. 

Er zijn verschillende symptomen een zo herken je een spirituele ontwaking: 

Je hebt ineens steeds vaker dat dingen ‘toevallig’ gebeuren. Het lijkt vanaf nu dat het universum je verschillende tekens geeft en je voelt je hierdoor meer verbonden. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je niet gelukkig bent in je huidige werksituatie en je ineens een andere baan aangeboden krijgt. Of dat je steeds de getallen ‘1111’ ziet. 

Je merkt dat je met mensen om wil gaan die dezelfde visies en dromen hebben als jijzelf. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat je met mensen omgaat die je batterij leegzuigen, of waarbij je je ineens oncomfortabel voelt. Vaak ontmoet je tijdens deze periode ook mensen met wie jouw ziel veel meer connectie heeft, misschien zelfs wel je ‘soulmates’. 

Misschien heb je het gevoel dat je transformeert, dat is ook zo. Groei is heel vaak oncomfortabel, kijk maar naar de rups die in een vlinder veranderd (ziet er niet echt heel chill uit hé?). Het kan ook zijn dat je in deze periode het gevoel krijgt dat je uit balans bent, jezelf kwijt raakt of niet meer weet wat je wilt met je leven. vertrouw het proces en keer de tekens die je krijgt niet de rug, je bent namelijk op weg om je ‘ware ik’ de worden. 

Sommige dingen die je ooit heel leuk vond om te doen, trekken je niet meer. Je ontwikkelt nieuwe interesses, krijgt nieuwe ideeën en trekt andere dingen aan in je leven. Waarom je vroeger in je ‘oude leven’ bepaalde dingen deed, begrijp je nu niet meer. Je bent een volkomen nieuw persoon met andere waarden en normen. 

Je bent meer bewust bezig met voeding. Voeding is vaak een groot ding wanneer je spiritueel ontwaakt. Voedsel kan als medicijn werken, maar ook als puur gif. Er komen namelijk veel vragen; waar komt mijn voedsel vandaan? Hoe kan ik mijn lichaam het beste schenken? Hoe zorg ik voor mijn lichaam? 

Tijdens en na je ontwaking voel je je meer verbonden met de mensen, dieren, natuur en alles om je heen. Deze connectie zal alleen maar sterker en sterker worden. Door bewust bezig te blijven zul je steeds meer het gevoel krijgen dat je ‘een’ bent met het universum en je verantwoordelijkheid nemen om altijd voor jezelf en anderen te zorgen. 

Heb jij een spirituele ontwaking gehad? Hoe heb jij dit dan ervaren?