Mercurius Retrograde in tweelingen

Als we de meeste twitter astrologen moeten geloven moet je tijdens een Mercurius Retrograde periode zoveel mogelijk vormen van communicatie vermijden en zeker geen contracten teken. Maar is een Retrograde wel zo kwaadaardig? Zeker niet. Van 10 Mei tot 2 juni staat Mercurius Retrograde in het gezellige en sociale luchtteken tweelingen. Wat kun je verwachten van dit astrologische event?

Zoals je misschien wel weet is Mercurius de planeet van communicatie. In onze geboortehoroscoop onthult de plaatsing van Mercurius hoe we communiceren, nieuwe contacten leggen en ook hoe we nadenken en keuzes maken. Als je Mercurius in ram hebt staan kun je bijvoorbeeld erg direct, spontaan en gepassioneerd zijn. Met Mercurius in maagd ben je waarschijnlijk calculerend, koeler en kijk je de kat wat meer uit de boom.

Mercurius verplaatst zich binnen een jaar door de hele dierenriem, waar de planeet ongeveer 15 tot 30 dagen in een teken verblijft. De planeet verplaatst zich vooruit maar wanneer de planeet Retrograde is, lijkt de planeet optisch achteruit te bewegen en blijft hierdoor ook langer in een teken. Daarom varieert het verblijf in een bepaald teken en dit ligt aan of de planeet Retrograde staat of niet. We hebben 3 a 4 keer per jaar met een Retrograde te maken dus je kunt maar beter goed voorbereid zijn. Oké, maar hoe dan?

Wanneer een planeet Retrograde staat betekent dit dat de energie van de planeet anders wordt geuit dan normaal en we de tijd mogen nemen om stil te staan bij deze energie. De energie die we dan voelen ligt aan het teken waar de planeet in staat. Vanaf 10 mei is dit dus voor Mercurius de energie van tweelingen.

Met Mercurius Retrograde in tweelingen kun je merken dat je wat minder goed uit je woorden komt. Misschien wil je iets belangrijks vertellen maar wordt het helemaal verkeerd opgevat. Typisch Mercury Retrograde. Tweelingen, het luchtteken waar Mercurius over heerst, heeft vaak haar woordje klaar. Tweelingen zijn social butterflies en kunnen zich in verschillende settings gemakkelijk aanpassen. Eigenlijk zijn het ook wel kameleons. Communicatie wordt dus nog belangrijker tijdens deze Retrograde periode. Nee, je hoeft geen belangrijke afspraken te verzetten. Mag je wat voorzichtiger zijn? Absoluut!

Dezelfde basis regels gelden voor iedere Retrograde. De belangrijkste regel is dat je niet in paniek raakt. Retrogrades zijn namelijk niets om bang voor te zijn. Retrograde periodes zijn er voor ons om een stapje terug te nemen en wat een geweldige luxe is dit? Mercurius Retrograde herinnert je er iedere keer aan om stil te staan bij de keuzes die je maakt en de manier waarop je communiceert.

Ja, er gaan vaker dingen fout op het gebied van communicatie tijdens een Mercurius Retrograde periode. Je hoort de cliché’s: vluchten die geannuleerd worden, kaartjes die voor een ander concert zijn geboekt, pakketjes die kwijt raken. Hoewel bepaalde dingen buiten ons controle vallen, kunnen we wel een paar dingen doen om de Retrograde te ‘overleven’. CHECK ALLES DUBBEL. Ik herhaal dit iedere keer maar probeer, vooral belangrijke zaken, twee keer te controleren. Of drie keer. Of vier. Hoe vaak ik DM’s krijg over dingen die verkeerd gaan tijdens een Retrograde die absoluut vermeden hadden kunnen worden. Echt, zoals Ice Cube eens zei: check yourself before you wreck yourself.

Nogmaals: wees niet bang voor Mercurius Retrograde in tweelingen. Hoewel de Retrograde wellicht iets intenser kan aanvoelen dan normaal gesproken omdat Mercurius over tweelingen heerst, is er nog steeds geen reden voor paniek. Neem deze tijd, als dit kan, om wat meer naar binnen te keren. Schrijf je ideeën op. Stuur voice memo’s naar vriendinnen als je ideeën hebt of je frustraties wil uiten (en let even extra goed op of je deze niet naar je opdrachtgever of almost lover stuurt;)). Zorg goed voor jezelf, vooral op mentaal gebied. Mercurius verplaatst zich na de Retrograde periode op 22 mei namelijk van tweelingen naar stier. Mediteer (vaker), vraag meer guidance en schrijf je gedachtes op de aankomende tijd en je zult je eind mei veel relaxter voelen.

Wil je meer doen met astrologie? Check dan mijn cursus, speciaal voor beginners en iedereen die de geboortehoroscoop wil leren lezen.