Je relatie met geld verbeteren? Zo doe je dat.

Geld kan soms een confronterend onderwerp zijn, dit komt vaak door de (valse) overtuigingen die wij hebben gecreëerd omtrent dit onderwerp. Velen weten dan ook niet zo goed hoe ze hiermee aan de slag moeten. Eigenlijk komt alles simpelweg neer op jouw eigen mindset en wat je hiermee doet. Ik wil je dan ook verhelderen over enkele tools die jou wellicht zullen helpen om jouw relatie met geld te verbeteren.

Ga eerst bij jezelf na hoe jouw relatie met geld in elkaar zit. Vaak kun je door binnenin te gaan en die relatie te onderzoeken achter enkele blokkades komen die jou wellicht tegenwerken. Jouw relatie met geld is hoogstwaarschijnlijk vanaf vroeger bepaald door jouw omgeving en overtuigingen die jou zijn opgelegd. Denk hierbij aan het geloof dat je alleen veel geld kunt verdienen door hard te werken of dat het moeilijk zou zijn om rijk te worden. Well, let me tell you this: al die overtuigingen hebben zich ooit zo gevormd, wat betekent dat we ook zeker in staat zijn deze te veranderen en om te zetten in iets positiefs.

Op het niveau van kwantumfysica bestaat alles uit energie, financiële transacties zouden wij dus ook meer kunnen bekijken als energie-uitwisseling. Straal je die energie uit, dan trek je het ook net zo hard aan. Lets get to work!

Probeer ten eerste jouw eigen blokkades te begrijpen, nadat je ze hebt geobserveerd. Ga op onderzoek uit en zoek naar de kern. Vraag jezelf af: waar komt deze blokkade vandaan? Waarom is dit de waarheid? Waar liep ik allemaal tegenaan als gevolg van deze blokkade? Bewustwording is vaak de eerste en belangrijkste stap in dit proces. Hierna kan je namelijk werken aan een positieve transformatie van deze blokkades! Nu zal je je vast afvragen, hoe begin ik hiermee?  

Mensen zijn van nature gevoelig voor situaties met een onzekere uitkomst. Ons brein werkt net als een algoritme en zal zelf de uitkomst proberen te voorspellen. Vaak zijn deze uitkomsten verschillend per persoon, gebaseerd op ieder zijn persoonlijke ervaringen. Wanneer je dus een negatieve mindset aanhoudt, kan er hierdoor onrechtvaardige angst ontstaan. Ik zeg hiermee niet dat je angst onterecht is, maar dat het gebaseerd is op iets fictiefs. Onzekerheid kan je tegengaan door helderheid en overzicht te creëren. Schrijf je blokkades op en vind hierbij een passende affirmatie die het tegenovergestelde van jouw onzekerheid omarmt. Probeer deze affirmaties elke dag uit te spreken en te omarmen. Net als een computer programmeer je hiermee langzaam je brein om positiever over jouw relatie met geld te gaan denken. Ook kan je helderheid creëren door een maandelijks overzicht te maken van jouw inkomsten en vaste uitgaven. Hierdoor kan er een gevoel van zekerheid ontstaan, omdat het een helder overzicht biedt. Observeer tijdens het bijhouden ook goed je eigen gedachtes en gevoelens. Merk je dat er negatieve gevoelens omhoogkomen tijdens het bijhouden van je financiën? Schrijf deze dan op en vraag jezelf af waarom dit zo is. Ook hieraan zou je weer een positieve affirmatie kunnen koppelen.

Kortom: het helpt als je geld leert te bekijken als een energie-uitwisseling. Hierbij kunnen veel spirituele tools goed van pas komen. Met enkele rituelen die jij fijn vindt kan je ervoor zorgen dat er allerlei positieve aspecten worden toegevoegd aan jouw relatie met geld en dat deze verbetert. Als je je bezighoudt met geld en hierbij activiteiten onderneemt die jouw frequentie ophogen, zal jouw brein dit uiteindelijk herkennen en een positieve connectie met het onderwerp creëren. Als we het hebben over spirituele tools kan je bijvoorbeeld denken aan het maken van een geld altaar. Jouw altaar kan je geheel inrichten zoals jij wil met meerdere voorwerpen die jou een positief gevoel geven omtrent geld. Denk hierbij aan bijpassende kristallen, zoals Citrien die bekend staat voor groot welzijn. Ook zijn er meditaties speciaal gericht op het verbeteren van jouw financiën. Neem zeker een kijkje in de Goddess bibliotheek als je een member bent van het Astro Goddess membership of member wil worden!

Probeer van geld weer iets leuks en positiefs te maken! Onderneem rituelen voor jezelf die je weer een warm gevoel geven omtrent jouw relatie met geld en wees vooral niet te streng voor jezelf. Healing doesn’t have a deadline! Wil je meer weten over hoe je je relatie met geld kan verbeteren, beluister dan hier de Capricorn Rising aflevering over money blokkades.

Capricorn rising de podcast

Capricorn Rising de podcast is voor iedereen die meer wil leren over spiritualiteit en geïnteresseerd is in het starten en/of succesbol maken van een eigen bedrijf. In deze afleveringen deelt Josie Boog in true Capricorn rising fashion haar tips over business, productiviteit en goal setting gecombineerd met astrologie.