Je geboortehoroscoop berekenen

Astrologie wordt steeds populairder onder jongeren. Je ziet het vast genoeg voorbij komen. Van astro meme accounts tot uitgebreide video’s over de transits op Tik Tok. Eigenlijk kun je het niet meer ontkennen: er is veel meer dan alleen je sterrenbeeld.

Zo’n tien jaar geleden dacht ik zelf ook dat astrologie alleen de twaalf sterrenbeelden omvatte. Als tweelingen zon kan ik mij erg goed herkennen in de eigenschappen van dit luchtteken: flexibel, free-spirited, onafhankelijk, luchtig en veranderlijk. Hoewel ik astrologie toen al erg interessant vond, wist ik ook dat er veel meer moest zijn. Ik was meer dan alleen m’n sterrenbeeld, toch?

Op een doordeweekse avond kwam ik ineens terecht op een Tumblr blog. Hier ontdekte ik dat we bijvoorbeeld ook een maanteken hebben en er ging letterlijk en figuurlijk een wereld voor mij open. Ik scrolde door de pagina’s en las over geboortehoroscopen, planeten en huizen. Ik kon er op dat moment nog niets moois van maken maar ik was heel gefascineerd. Vanaf dat moment ben ik mij gaan verdiepen en las ik alles wat ik maar kon vinden over mijn eigen geboortehoroscoop.

Wat is een geboortehoroscoop? Een geboortehoroscoop is eigenlijk een ‘screenshot’ van de hemel en de planeetstanden toen jij geboren werd. Een geboortehoroscoop onthult jouw sterke en minder sterke kanten, hoe je kan groeien en waar je in dit leven behoefte aan hebt. Zo ontdek je al snel dat je naast je zonneteken ook een maanteken, Mercuriusteken, Venusteken en Marsteken hebt.

Al deze planeten staan een teken die jouw plaatje compleet maakt. Het kan in het begin erg overweldigend zijn maar als je plaatsing voor plaatsing leest zul je zoveel over jezelf leren. Misschien bevestigt de informatie die je leest bepaalde dingen die je diep van binnen al voelde. Het is ook geen race en er zijn duizenden boeken over astrologie geschreven. Daarnaast heb je ook verschillende vormen van astrologie en verschillende systemen die astrologen gebruiken. Too much info? Begin dan eens bij het lezen over je maanteken.

Als je benieuwd bent naar hoe zo’n geboortehoroscoop eruit ziet, hier kun je hem berekenen. Een exacte geboortetijd is erg belangrijk bij deze berekening, zodat je plaatsingen zo accuraat mogelijk zijn. Meestal kun je je geboortetijd opvragen bij de gemeente waar je bent geboren.

Goed, je hebt je geboortegegevens en je geboortehoroscoop. Wat nu? Er zijn online mega veel fora, video’s en posts te vinden over astrologie en ik snap dat dit erg overweldigend kan zijn. Information overload. Probeer niet meteen je hele chart uit te pluizen, het heeft namelijk echt tijd nodig. Het proces kan juist zo leuk zijn. Als je toch sneller de diepte in wil, kun je natuurlijk altijd een reading boeken of mijn cursus volgen. In deze cursus leg ik je namelijk stap voor stap uit hoe je je geboortehoroscoop zelf kan interpreteren.

Ik gebruik astrologie zelf als tool voor meer zelfkennis en zelfliefde. Uiteindelijk is de geboortehoroscoop een spiegel en zul je dingen zien die je al kent, maar kun je ook dingen vinden waardoor je jezelf opnieuw bekijkt en kunt waarderen. Mijn taak als professioneel astroloog is om je kennis te laten maken met jezelf namens het universum.