Iets met cleansen en natuur

Ik denk dat iedereen van natuur kan genieten. Ik heb lang na zitten denken over hoe ik dit verhaal begin, dus ik ben maar gewoon begonnen uiteindelijk. Ik zat even vast en ging de natuur in en daar lag het antwoord (ik weet het, super “zweef-teef”).

Ik ben van mening dat iedereen kan opladen in de natuur. Zie het als een soort reiniging van situaties of gedachten waar je mee zit. 

Even als voorbeeld: je gaat op vakantie en bezoekt het strand. Wij mensen bestaan voor een groot deel uit water en water voelt voor velen als thuis. Ik ga hier niet te diep op in, want ik ben geen wetenschapper. Ik weet alleen dat dit voor mij werkt. Is ook niet gek aangezien ik een waterteken ben.

Even terug naar de kern van het verhaal (welkom in m’n hoofd, trouwens): je voelt je niet op je best en je boekt een vakantie om te ontspannen. Je kunt er dan voor kiezen om heel bewust het water in te gaan en jezelf letterlijk te reinigen van alle stress wat in je vastzit. Je kunt ver de diepte in kijken en even hardop zeggen wat je loslaat en waar je kracht voor vraagt. 

Ik wil hiermee niet zeggen dat dit alles oplost en dat het werkt voor iedereen, alleen weet ik wel dat natuur helend is. Voor de een is dat op een paard zitten en door het bos gaan, voor de ander is het zwemmen in de zee of hiken door de bergen. 

In mijn omgeving woont vrijwel iedereen in de randstad en zijn wij zo goed als verwijderd van natuur. Het is voor ons nogal een taak om een fijn stukje groen te vinden. En hoeveel ik ook van de randstad houd; iets meer groen (of blauw) zou geen kwaad kunnen.

Ik wil je daarom vragen om na het lezen van deze blog even een stukje natuur op te zoeken. Al is dit een boeket kopen op de markt of een boom met één vinger aanraken. Laat je schaamte los en geef eraan toe. 

Tot snel, 

Ajla