De maan in je horoscoop berekenen: zo doe je dat

de maan in je horoscoopDe maan in je horoscoop? Iedereen weet wel wat zijn of haar zonteken (sterrenbeeld) is. We lezen onze horoscopen in de krant of achterin de tijdschriften en gaan er dan al snel vanuit dat dat alles is. Dat is astrologie toch? Maar er is zóveel meer. In dit artikel lees je hoe gemakkelijk de maan in je horoscoop kan berekenen.

Jouw maanteken is het teken waar de maan in stond op het exacte tijdstip van jouw geboorte. Wat zo interessant is aan het maanteken is dat zij veel onthult over de ware jij. De ware jij die geen masker draagt en de persoon die je bent wanneer je je in je comfortzone bevindt. Het maanteken geeft aan hoe je je voelt en hoe je je in sommige (emotionele) situaties uit, dit is dus weer heel anders als je zonteken. Je maanteken vertelt je meer over hoe je je gevoelens uit en waar je je emotioneel het prettigste bij voelt. Super interessant om te weten.

Iedere planeet in astrologie openbaart een bepaalde behoefte. De zon onthult waar en hoe je je wilt uiten. De maan onthult hoe je je emotioneel wilt uiten, Mercurius geeft weer aan hoe je communiceert en hoe je contacten legt. Elke planeet verklapt dus eigenlijk een persoonlijk geheim. Sommige verklappen nog veel meer dan je ‘sterrenbeeld’. Veel mensen kunnen zich ook helemaal niet vinden in hun sterrenbeeld en vinden astrologie daarom al snel onzin.

Hoe komt het dat veel mensen hun maanteken niet weten? Dit komt omdat je maanteken niet zo makkelijk is uit te rekenen als je zonteken (de datum waarop je geboren bent). Met behulp van deze website kun je de maan in je geboortehoroscoop berekenen.

Hieronder kun je mijn korte interpretatie  vinden van jouw maanteken:

RAM

Met de maan in ram voel je je emotioneel prettig bij avontuur en spontaniteit. Je hebt afwisseling nodig en het kan zijn dat je vrij ongeduldig bent en niet afhankelijk wilt zijn van anderen. Bij gevoelskwesties luister je naar je eigen instinct.

STIER

De maan in stier maakt je betrouwbaar. Je vindt het fijn als je weet wat er komen gaat en als je een bepaalde controle hebt over situaties. Je kunt gevoelig zijn voor verandering en nieuwe situaties.

TWEELINGEN

Met de maan in tweelingen voel je je prettig bij sociaal contact. Je kunt heel goed aanvoelen hoe een ander zich voelt en daar kun je je gemakkelijk op aanpassen. Je wilt anderen graag op hun gemak stellen.

KREEFT

De maan voelt zich thuis in kreeft. Als je maan in je geboortehoroscoop in kreeft staat ben je een gevoelsmens. Je hebt tijd nodig om je op te laden en terug te trekken om je vervolgens weer over te geven aan dat wat je energie geeft. Je bent verzorgend en liefdevol.

LEEUW

Met de maan in leeuw wil je je graag kunnen uiten. Je emoties zet je om in een soort zelf-expressie. De maan in leeuw maakt je warm, hartelijk en iemand die graag de leiding neemt.

MAAGD

De maan in maagd in je geboortehoroscoop maakt je analyserend. Je kunt je gevoelens soms overdenken en hierdoor kun je kritisch zijn op jezelf en anderen. Je wilt alles goed doen en diep van binnen wil je je graag gewaardeerd voelen.

WEEGSCHAAL

De maan in weegschaal maakt je liefdevol en soms wat tegenstrijdig. Je kunt lang nadenken over je gevoelens en bent soms op zoek naar dat kleine stukje bevestiging. Je kunt je emotioneel erg prettig voelen wanneer je het gevoel hebt dat je deel uitmaakt van een relatie of partnership.

SCHORPIOEN

Met de maan in schorpioen in je geboortehoroscoop is de kans groot dat je niet heel open bent over je gevoelens. Je bent wel intuïtief en ambitieus. Je kunt beschermend zijn over je eigen projecten en de mensen om wie veel geeft.

BOOGSCHUTTER

De maan in boogschutter maakt je optimistisch en spontaan. Je kunt vaak alles van een positieve kant bekijken. Je gaat graag met mensen om die je iets kunnen leren en je kunt veel bezig zijn met persoonlijke ontwikkeling. Je hebt een behoefte aan avontuur.

STEENBOK

Wanneer de maan in je geboortehoroscoop in steenbok staat ben je verantwoordelijk, terughoudend maar betrouwbaar. Je kunt veel nadenken over wat je wel wil en wat je niet wil en zo kom je ook over. Duidelijk en soms zelfs wat streng.

WATERMAN

Met de maan in waterman ben je begripvol, onafhankelijk en onvoorspelbaar. Je kunt veel bezig zijn met het rationaliseren van je emoties. Anderen kunnen je soms wat afstandelijk vinden als het over gevoelens gaat maar je kunt vaak wel met iedereen overweg.

VISSEN

De maan in vissen maakt je sensitief. Je kunt hooggevoelig zijn voor bepaalde mensen en ruimtes. Dit maakt je ook heel medelevend, creatief en soms wat moedeloos. Je wilt liefde geven en ontvangen, het ervaren.

Weet jij jouw maanteken? Ben je benieuwd naar de rest van je geboortehoroscoop, bestel dan nu een reading.